Inspiratie met TED

Sinds enige tijd ben ik in de ban van TED. TED is een kleine organisatie (gestart in 1984) die grootse conferenties organiseert waar mensen uit wetenschap, kunst en amusement bijeen komen.  De belangrijkste presentaties worden op ted.com gepubliceerd. Wat een inspirerende mensen zie je daar langskomen! En wat een ideeënrijkdom! Sinds ik een iPad heb kan ik mijn favoriete filmpjes ook downloaden en offline bekijken. In een koude trein hartverwarmend! Mijn persoonlijke favorieten: Steven Johnson over innovatie en inspiratie; Dan Pin kover motivatie; Pranav Mistry over sixthsense technology. Morgen vindt in de Stadsschouwburg in Amsterdam ook een TED bijeenkomst plaats onder de naam http://www.tedxamsterdam.com/.  Met Nederlandse sprekers (oa Nobelprijswinnaar Gerard t Hooft en Hans Teeuwen) en een groot aantal buitenlandse gasten. Ik heb gelezen dat SURF de bijeenkomst live gaat streamen.Maar ongetwijfeld kunnen we de presentaties later ook weer terugkijken.

Leave a Reply