Lente in Trondheim

Het is gelukt: ik ben vandaag in Trondheim aangekomen. Geen vuiltje aan de lucht! Voordat het serieuze bloggen over het EMTACL10 congres begint wat eerste indrukken.

Vanuit het vliegtuig was er een ongelofeljke hoeveelheid sneeuw te zien. Hoe noordelijker hoe witter het werd. k had wel sneeuw verwacht, maar de grote hoeveelheid heeft me toch verrast.

Vandaag hadden de Trondheimers nét huns skies uitgetrokken en verruild voor de stoere wandelschoenen want de zon schijnt. Het is heerlijk weer, al is nog niet iedere Noor daarvan overtuigd. Want naast modieuze zonnebrillen zie je ook veel mutsen (een smurfenmodel is hier hip), handschoenen en warme skijassen. Ik heb een tochtje gelopen over de oevers van de rivier. Daar kwam ik vele sportievelingen tegen, maar het is dan ook een joggingpad.
Terug in de stad belandde ik in een nieuw en hip uitgaanscentrum waar de oorspronkelijke scheepswerven nog te zien zijn. Cafe’s in een scheepvaartomgeving, een beetje Rotterdams. Hartstikke gezellig en hier zaten de wat minder sportievelingen op het terras aan grote bieren die een kapitaal kosten. 

Vanavond uit eten met Marianne en Dymphie die dan even níet twitteren! En morgen gaat het serieuze werk beginnen.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply