Complete appeltjesgekte

Vanavond werd het langverwachte nieuwste Appleproduct gepresenteerd door Steve Jobs. Een event dat zijn gelijke niet kent, mede dankzij de gelikte manier van presenteren. Steve in zwarte trui en spijkerbroek, op zijn gympies. Losjes presenterend, voor een reusachtig scherm waarop mooie plaatjes verschijnen. Apple krijgt het toch steeds weer voor elkaar om geheimen te bewaren! Iedereen dacht dat er een iSlate gepresenteerd zou worden, maar het is een iPad geworden. Een mooi ding, wil ik meteen kopen! Wat is het? Tja, een grote iPhone waar je niet mee kunt bellen, een e-reader, een muziekmasjien en een draagbare bioscoop, een tikmachine en nog veel meer. Mét apps, dat natuurlijk ook. Gaat rond de 400 euro kosten. Niet alles is me nog duidelijk, dat komt nog wel. Wat ik vanavond vooral erg interessant vond was hoe de internetgemeenschap zou reageren. Nou, Twittter stond op zijn kop. Een zoekactie op #iPad leverde ontelbare tweets op, en terwijl je de eerste zat te lezen kwam in beeld dat er al weer zo’n 675 nieuwe tweets waren verschenen sinds de laatste zoekactie. Echt ongelofelijk hoeveel mensen tegelijk op Twitter bezig waren en misschien nog zijn.

Voor wie meer wil weten: http://www.apple.com/ipad/, tijdens de presentatie online vrijgegeven! Voor wie plaatjes van de presentatie wil zien: http://live.gdgt.com/2010/01/27/live-apple-come-see-our-latest-creation-tablet-event-coverage/

Leave a Reply