Haiti schreeuwt ook op internet om hulp

Vandaag vindt de grote inzamelingsactie voor Haiti plaats. Veel informatie zal via radio en tv op ons afkomen. Het is daar verschrikkelijk, dat is duidelijk. Dat wordt nog duidelijker als je de nieuwe satelietbeelden van Google bekijkt. Google heeft snel, vlak na de aardbeving, het initiatief genomen om Google Maps en Google Earth te updaten met nieuwe beelden. Men heeft dit snel in de lucht gebracht ter ondersteuning van de hulpverlening ter plekke. Daar waar telefoonverbindingen waren uitgevallen was internet kennelijk nog steeds bereikbaar. Een overzicht van de manier waarop internet bij deze ramp wordt ingezet is te vinden op de site van de Wereldomroep.

De hulpverlening wordt ook ondersteund door een website waarop mensen via een SMS om hulp kunnen vragen. Schokkend om te zien, zo’n kort berichtje: "hier zijn 4500 mensen stervende", met een kaartje erbij. Ook vragen om geneesmiddelen, zoals verdoving, voor het uitvoeren van amputaties. Dit is de rauwe realiteit.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply