Opgekikkerde Google?

Google doet er alles aan om in het nieuws te blijven nu de concurrentie met Bing lijkt toe te noemen. Het laatste nieuwtje: de beta-versie van de nieuwe Google: Google Caffeine. Alles lijkt hetzelfde, maar onder de motorkap schijnt het toch heel anders te werken. Dat gaan we dus testen op http://www.facesaerch.com/caffeine/ waar je de oude en nieuwe Google tegelijk kunt doorzoeken. Wat blijkt: veel blijft bij het oude! Oude koffie in nieuwe zakken? Er zijn wel wat marginale verschillen: Caffeine zoekt een fractie langer en vindt veel meer. Maar wat hebben we aan meer? Al eerder bleek dat "slechts" de eerste 30 resultaten worden bekeken, dus de ranking is van belang en die lijkt bijna niet veranderd te zijn. Ik zie in beide schermen steeds dezelfde resultaten langskomen. Het enige wat ik mis (en wat ik toch wel behoorlijk opvallend vind) is dat de verwijzing naar wikipedia bij Caffeine verdwenen lijkt te zijn. Wat is hier gaande?

Caffeine is ook nog niet helemaal uitgekistalliseerd. Vorige week zag ik nog een interessant rijtje "facetten" onder de zoekresultaten staan: mogelijkheden om je resultaat toe te spitsen op een specifiek aspect. Vandaag is die optie verdwenen.

Ik zal de komende weken nog eens vaker op de koffie gaan…

 

Leave a Reply