Stop dat getwitter!

Eerder schreef ik dat ik enkele twitterende VIP’s volgde. Ik ga ermee stoppen; de VIPs doen mee met de hype maar hebben niks te melden. De Dalai Lama stuurt elke dag een wijsheid (van 140 tekens) de wereld in en de Paus laat weten voor wie hij gaat bidden (tenminste als dat ergens op het web gemeld wordt). Meningen van deze lieden zie ik niet langskomen. Niet zo interessant dus. Dat is anders bij Maxime Verhagen. Hij heeft wel degelijk geregeld wat te melden, bijvoorbeeld rond het relletje met Wilders retourtje London. Je ziet dan ook mensen reageren. Daar gebeurt wat. Hij heeft ook al op zijn kop gehad van JP omdat ie een foto van het kabinetsberaad rond heeft getwitterd en dat is kennelijk verboden.  Zijn reactie op het kinderachtige standje was wel passend: een foto van zijn werkkamer met de tekst: Maar mijn kamer op Buitenlandse Zaken mag lekker wél.

De Twitter van Willem Alexander zet ik ook stop. Die wordt duidelijk niet door hemzelf bijgehouden maar door de RVD. Zat ie de vorige keer twee dagen vast in gletscherspleet op Antarctica (althans zo lang stond die tekst bovenaan in zijn Twitter), nu zit ie écht vast in de sneeuw in Lech maar hij zegt er niets over. Ik ga hem ook maar uitzetten.

Voorlopig laat ik dit onderwerp maar eens rusten; ik was helemaal niet van plan een weblog over twitteren bij te gaan houden. Voor de liefhebber hier een lijstje van twitterende bibliotheekmedewerkers. Ik sta er ook bij, maar houd me al weken stil.

2 thoughts on “Stop dat getwitter!

Leave a Reply