Verward in het Witte Huis

Gisteravond gekluisterd aan de buis vroeg ik me ineens af hoe het toch zou zijn met de diverse sites die in hun url beginnen met Whitehouse. Jaren geleden gebruikten we ze bij internetinstructies om duidelijk te maken dat het laatste deel van een URL informatie kan verschaffen over de achtergrond of maker van de site. We kliken op www.whitehouse.com en er verscheen een "adult"site; daar heeft Bill Clinton zelfs nog eens brief aan de eigenaar over geschreven:)  Deze site heeft een wonderlijke geschiedenis. In 2005 verdwenen de blote dames en heren en werd het een vastgoedsite en vervolgens een online telefoongids.  Inmiddels is het een soort verzamelsite van nieuws over het Witte Huis. Meer informatie over de eigenaar van het domein is te vinden via http://whois.domaintools.com/whitehouse.com. Daar worden we overigens niet veel wijzer van. Ook Wikipedia heeft de informatie over deze site niet compleet.

Als we genoeg bloot hadden gezien (en dat was heel snel) dan klikten we op www.Whitehouse.org en speelden het Ronald Reagan Memory Game. Nooit kunnen winnen. Whitehouse.org wordt onderhouden door Satire on-line, en dat is te merken ook.  Ik ben benieuwd wat er mee gaat gebeuren; Bush was natuulijk wel een erg gemakkelijk slachtoffer. (Op 24 januari blijkt deze site definitief gestopt te zijn).

De enige officiele site van het Witte Huis, www.whitehouse.gov is sinds gisteren geheel vernieuwd, met als meest opvallende verandering een weblog op de voorpagina. Dat alles onder het motto "Change has com to whitehouse.gov"

Be Sociable, Share!

One thought on “Verward in het Witte Huis

Leave a Reply