Vertrouwen in Fiducia?

Vandaag staat de bibliotheek op de voorpagina van de Volkskrant. Een ROC in Zwolle en de Openbare Bibliotheek Zwolle hebben een nieuwe zoekmachine ontwikkeld die leerlingen voor verdrinken in Google moet behoeden én meer klanten naar de bibliotheek moet lokken. De nieuwe zoekmachine heet Fiducia. Ik heb een kijkje genomen, maar nog niet uitgebreid getest. Er wordt gewerkt met de Aquabrowser, maar daar kom je pas nadat je als leerling hebt aangegeven welke opleiding je volgt. Dat is handig, je komt kennelijk in een voorgesorteerde set terecht. Ik koos de bakkersopleiding, en zocht op brood. Kom ik toch nog good old Herman tegen! Het geheel ziet er trouwens mooi uit! Ik zou daar als leerling ook wel gebruik van willen maken maar ik ben vele jaartjes ouder dan de doelgroep. Ben erg benieuwd hoe het daar in Zwolle gaat lopen!

Be Sociable, Share!

4 thoughts on “Vertrouwen in Fiducia?

 1. @Anneke: vergat iets:

  Kies eens voor zeevaart en tik dan bijvoorbeeld ‘navigatie’ in. Zeevaart is een opleidingsteam dat al veel eigen content in de leeromgeving heeft staan (te herkennen aan threeships-icoon)

  JaapJan Vroom

 2. @Anneke: Dank voor het compliment! Binnenkort gaat Fiducia achter een slotje. Het product staat of valt met de input van leraren in de elektronische leeromgeving. Wanneer een leraar er iets in plaatst (bv powerpoint, reader of film) is het de volgende dag met Fiducia te vinden. We gaan dus erg hard trekken aan het vullen ervan.

  Groet
  JaapJan Vroom
  Projectgroep MIC2.0, Deltion

Leave a Reply