ILI 2008 Congresverslag Keynote Shanachie Story

Drie vrolijke video-boys (Erik Boekesteijn, Jaap van de Geer en Geert van den Boogaard) van het DOK (Openbare Bibliotheek Delft) toerden deze zomer door de USA, en bezochten een groot aantal (openbare) bibliotheken en spraakmakende bibliothecarissen. Het project is bekend onder de naam Shanachie Tour. Ze maakten een boek en een DVD, (in mijn bezit) en zorgden voor een ongebruikelijke keynote. Vol video’s en live Skype contacten met bekenden all over te world. Een beetje van de sfeer is terug te zien in de video’s van Jaap van de Geer op Vimeo. Je kunt je afvragen wat de presentatie bracht, het was allemaal snel en oppervlakkig. De DVD ga ik binnenkort bekijken; ik denk dat daarin meer diepgang zit.

Ze gingen vanuit London door naar Monterey, en zitten nu in Jamaica!

Be Sociable, Share!

Leave a Reply